Rust in een doosje (bootje)

Vanmorgen zijn we met de auto vertrokken naar Gerda – aka Mme Belga en oprichtster van de VTM (de Verenigde Toilet Madammen, een miniorganisatie die van de toiletten op festivals the place to be kan maken).
Gerd, die ik al heel mijn leven ken, woont al een jaartje in een boot die op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië ligt, nabij Tubize in de vaart. Tussen het groen, weg van alle stedelijke beslommeringen. Je krijgt er een instant onthaastingservaring, een spuitje rust en ‘Gerdiaanse’ vredigheid. Een reiger die naast je in het water landt, de vogels zingen een opera, je krijgt zin om met een stokje in de aarde te peuteren om een regenworm te vinden.
Gerd en haar buren (die bijna allemaal in woonboten wonen, op eentje na, die woont al twee jaar in een tipi) leven in een kleine gemeenschap en vormen bijna een dorpje. Het klinkt misschien wat hippie en onaangepast, maar het gaat veel verder dan dat. Gerd staat met haar twee benen in de realiteit en in plaats van te dromen leeft ze gewoon het leven zoals ze dat het liefste leeft…

Gerd woont er met haar twee ezels, Candida en Luna, en beleeft er avonturen die uit een ander leven stammen; avonturen die de meesten zich nauwelijks kunnen inbeelden. Ze vertelt verhalen over ontsnapte ezels, ijsbrekers die het kanaal openbreken, ambetante sluiswachters en broccoli-etende katten. Ze heeft altijd wel een eigenzinnig kunstprojectje lopen en bruist van energie en creativiteit… Voor ons was het vooral weer een heerlijke dag.

img_4379-12-border

img_4462-24-border1

img_4383-13-border

img_4482-26-border

img_4408-1-border

11 gedachtes over “Rust in een doosje (bootje)

  1. Pingback: De magie van de Tenace « Ysabje's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s