Nieuwe werkplek

In juni verhuizen we met het werk (Bowa) naar een nieuwe locatie. We trekken naar een idyllisch kloostertje – het Michielshof – op het Kiel waar ook al ‘Het Huis’ (met Andrea Croonenberghs als ambassadrice) gevestigd is. Tot voor kort woonden daar nog nonnetjes. Het waren oorspronkelijk allemaal piepkleine kamertjes met aparte pompbakken en kleine raampjes. Ik stel me ook een handvol middeleeuws aandoende vrouwtjes voor, klein en rimpelig. De sporen van deze vrouwtjes zijn nog terug te vinden in de hoeken en kasten van het gebouw. Wie gebruikt er in hemelsnaam nog woorden als peulen en fluwijnen? We hebben zelfs een kleine kapel (foto 3).

De nonnetjes zullen waarschijnlijk sober en stil geweest zijn. Dat is een groot verschil met de storm die er nu zal woeden. Wij zijn immers een bende kakelwijven met een babbeljob. De bureaus werden al met veel tamtam verdeeld. We schilderen onze ruimte in paars en groen en we zullen er binnenkort een tiental telefoons bemannen. Maar het is natuurlijk allemaal voor de goede zaak. En gelukkig zijn we niet de enigen die lawaai maken; we zitten namelijk ingesloten door scholen en je hoort wel wanneer het speeltijd is.

We zijn ook nog op zoek naar een crisispleeggezin dat daar graag zou komen wonen. De woonvertrekken daar zijn echt knap. En er zijn ook nog kamers voor een drietal jongeren in crisissituaties. Uiteindelijk hopen we dat we er mooie dingen kunnen doen voor zoveel mogelijk kinderen in de bijzondere jeugdzorg die een pleeggezin nodig hebben.

img_3301-4-border

img_3305-5-border

img_3295-16-border

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.