Doel

Sven en ik zijn mensen die een zonnige mooie dag makkelijk verkwanselen met niksen en binnenzitten. We doen veel, vinden we, maar soms lukt het ons bijna niet om buiten te geraken op een ordentelijk uur en iets van de wereld te zien.
Maar gisteren konden we dat mooie weer niet aan ons laten voorbijgaan en móesten we de zon in. We besloten naar Doel te gaan, waar de opening van Kunstdoel-Outside plaatsvond. Heel wat kunstenaars hadden de stad onder handen genomen met schilderijen en gedichten. Het is een vreemde plek, Doel. Half verlaten, half gekraakt, maar er rijdt wel nog een bus en er staat nog een kerk. En in de molen is nog een zaak waar je pannenkoeken kon eten.
Nu was het er druk, het was er prettig. Veel kleuren, veel kinderen, veel fotografen en prachtig weer. Tadeusz was de meest contente baby in de omtrek.

IMG_6505-1-border

IMG_6523-4-border

De mensen die er nog wonen hangen bordjes met ‘bewoond’. Een beetje vreemde gang van zaken…
IMG_6516-3-border
En de kinderen speelden op straat…
IMG_6529-5-border

13 reacties

  1. Gelukkig heb je deze mooie zondag niet verpruts met niksen, maar heb je een prachtig fotoverslagje van het krimpende Doel gemaakt.

  2. Knappe weergave! Daar zul je later zeker aan terugdenken als daar, binnen onafzienbare tijd, nog slechts doel-loos zal kunnen worden rondgeslenterd.

  3. Leuk sfeerbeelden van een vreemd dorp! Moet er ook nog eens langsgaan denk ik, het is wel fotografisch goed, leuk, speciaal, apart. Fijn verslag! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.