Wonen

We zijn al een eeuwigheid op zoek naar een huis. We willen graag iets kopen, zoals zoveel mensen met ons. Maar wij willen graag iets dat stevig boven ons budget ligt: stijlvol, goed gelegen, authentiek, ruim en licht, leuke tuin, min of meer in de stad, veel slaapkamers enz. Iets duurs dat toevallig niet duur blijkt. We zoeken hard, maar natuurlijk kom je dat soort buitenkansen niet elke dag tegen. We zien dus heel veel huizen. Iedere week toch een paar.
Op zoek naar ons droomhuis, maar ik zal al blij zijn als het genoeg deuren heeft…

Wij wonen nu namelijk in een soort loft. Twee verdiepingen, met alleen de muren rondom en maar één echte deur (met glas). Met twee kinderen. Hoe zijn we er ooit opgekomen?!
Ik kan het iedereen (met kinderen) afraden. Zeg maar eens tegen een peuter dat hij naar z’n kamer moet gaan. Het is allemaal één en dezelfde kamer!
Probeer maar eens rustig te slapen als er een kreunende baby naast je ligt, die om te beginnen je echtgenoot wakker maakt en vervolgens ook de andere telg tot tranen toe beweegt. En dan? Waar ga je dan naartoe? Er is niet eens een deur om eens stevig mee te gooien als je kwaad bent. Alleen de voordeur, en da’s dan weer zo theatraal.
Privacy is ook redelijk moeilijk. Je kan hoogstens met je rug naar elkaar gaan zitten en doen alsof je elkaar niet ziet. Of seks hebben terwijl de kinderen op de andere verdieping zitten. Maar dan riskeer je weer dat de oudste de oogjes van de jongste uitsteekt. Of zo.

Maar we leven nog en we hebben in feite niets te klagen. We wonen momenteel luxuezer dan veel anderen. Ik moet dus niet mopperen.

Op onze huizenzoektocht krijg je soms wel leuke dingen te zien. Sommige behangpapiertjes zijn onbetaalbaar. Het maakt me benieuwd naar wie er in woonde… (zie ook de huidige banner hierboven…)

11 reacties

 1. yep… same thing hier. niet echt een loft hier maar woonruimte is wel één grote open ruimte. gevaarlijk met hete oven enzo. en geen tuin.
  en telkens je na een huisbezoek denkt “dit is een serieuze kanshebber” zie je bij het 2de bezoek (met architect bvb) dingen die je niet de eerste keer zag en waardoor het wéér een “nee” wordt… (zoals bvb asbestdak, dak dat te zwaar is voor woning, charme dat er volledige zal moeten worden uitgebroken om het naar hedendaagse normen te krijgen…)
  maar we blijven positief eh…

 2. Wij hebben net een ongelooflijke koop gedaan: een huis met tuin van 650 m² in de stad! Het is het resultaat van drie jaar elke dag op Immoweb kijken. En als er zich dan zo’n buitenkansje voordoet, moet je snel zijn.
  Nu staat er ons wel een totale renovatie te wachten. Maar die tuin, oh die tuin, doet alle zorgen vervagen.

 3. Jeetje, wat een toestand. Je beschrijft een onmogelijke stelling, zoals dat huis van jullie in elkaar zit. Je zou eens met de deur van de koelkast kunnen slaan als alles teveel wordt. Of iets anders in de keuken?

  In deze tijden van crisis zou er honger in de markt moeten zitten, zoals dat hier heet. ik hoop dat jullie binnenkort succes hebben…..

 4. wij hebben sinds eergisteren zowaar de sleutels van ons eigen huis! een zaligheid na de lange zoektocht die er aan vooraf ging. snel (maar doordacht) handelen was ook hier de boodschap.

 5. Kei leuk dat je terug aan het bloggen bent, heb wel heimwee gehad en lees je nog altijd zo graag. Ik denk aan je bij het zoeken naar een huis. Ik snap niet dat die prijzen zo hoog blijven, ooit moet het toch eens stoppen denk ik dan.

 6. We behoren sinds kort ook tot het legertje huiszoekers in Antwerpen (weggejaagd uit onze best wel fijne flat door kettingrokende en nachtpiepende en krassende onderburen).
  Een huis mét tuintje is inderdaad heel gegeerd, drijft de prijs op en is vaak heel snel verkocht. Maar het volgende is voor ons 🙂 Blijven hopen (en glimlachen) is de boodschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.