True love

Tadeusz heeft een lief. Hij is net drie jaar, kan nog niet deftig tot tien tellen (hij telt een-twee-vier-zes-zeven-acht-tien-elf-twaalf-zes), maar hij heeft wel al een lief. En ze is bovendien ruim een jaar ouder ook. Op school zit ze twee jaar hoger!
Op zo’n kort leven lijkt een jaar een wereld van verschil. En dat is het ook. Ze kan meer, weet meer, praat beter en kan tenminste tellen. Maar deze rijpe vrouw is niet vies van een groen blaadje. Ze houdt wel van een man die haar adoreert voor haar levenservaring.

Hoewel deze edele dame zich opperbest amuseert met Tadeusz, is de kalverliefde toch vooral bij Tadeusz vast te stellen. Met troebele oogjes en een dwaze glimlach kijkt hij haar aan. Ze heeft alleen topideeën (Kom, we gaan winkeltje spelen! Jaaa, we gaan winkeltje spelen!) en de richting die zij uitgaat is altijd de goeie. Wat zij zegt wordt nagezegd. Wat zij doet wordt toegejuicht. En omdat Tadeusz een durver is hoeft hij – gelukkig – niet onder te doen voor de wat voorzichtigere jongedame. Hij kan haar prima de baas als het nodig is. Maar ik vrees dat het al van dattem is: zij vind het wel eens leuk om met hem te spelen. Als hij haar te lang achterna loopt wordt ze het wel wat beu. Maar voor hem is het true love

Soms zien ze eruit alsof ze al jaren getrouwd zijn:

Advertenties

12 gedachtes over “True love

  1. Fantastisch. En die laatste foto, echt subliem. Mijn metekindje is vier jaar en ze is een beetje zoals het liefje van je zoontje: ze vindt het fantastisch om het leiderstype te zijn, maar na een tijdje gaan die ‘altijd achternalopende jongetjes’ toch wel vervelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s