Nota aan mezelf

Het lijkt hier stil, maar ik kan jullie verzekeren dat het hier in huis allesbehalve stil is. Verhuizen… Het stof afblazen van alles wat je hebt, dat geeft veel kriebels in de neus. Zoveel stof! En alles ligt in hoopjes: weggeefdingen, bijhoudingen, ikweethetbegotnognietdingen, containerparkdingen, ergernisdingen.

Ik maak mij trouwens veel zorgen. Over zowat alles. Ik moet regelmatig de stress draineren door kleine gedachtepaadjes te volgen die naar prettigere ideeën leiden. Stom dat een mens het van een afstandje allemaal altijd zo duidelijk ziet, maar met je neus erop…
Daarom even een korte nota aan mezelf:

Ysab,
– Hou de alcoholstift dicht bij, want alleen zo vindt ge alles terug dat al in kartonnen dozen zit.
– Blijf kalm. Het komt allemaal goed. Zowel op reis binnenkort als de verhuis, als de overbrugging, als in het nieuwe huis. En als het allemaal toch niet ideaal is, dan is dat niet erg. You will survive.
– Ge hebt mooie gezonde kinderen die gelukkig zijn. Dat ze de tafel in stukken zagen, de boeken kapotscheuren en de zetel vol speeksel smeren zijn bijkomstigheden die u trouwens sneller verlossen van alle materiële ballast.
– Dat superlichaam, slank er sexy, dat komt later wel. Of niet. Maar dat zou ook niet erg zijn. Ge hoeft geen mannen te verleiden, ge hebt uw kinders gemaakt. De man die hier rondwaart is – naar eigen zeggen – nog net content genoeg om te blijven.
– Loslaten. Probeer nu eens niet alles continu te controleren!
– Binnen twee dagen ligt uw eerste boek in de winkel. Geniet daar eens van…
– Uw jongste zoon gaat op nog geen week tijd van pamper naar pot. Vrijwel moeiteloos! Reken eens uit hoeveel wasmachines ge daardoor niet moet draaien. Wees daar maar heel dankbaar voor!
– En uw oudste zoon is kweenieoe blij op zijn nieuwe school. En hij heeft een dj als meester. Hoe cool is dat!

Advertenties

8 gedachtes over “Nota aan mezelf

  1. het meisje met bloed op de knie in het filmpje, das die van ons 🙂
    meisje maar soms toch ook ‘halve jongen’! Nu met froefroeke ziet ze er wel wat groter uit want amaai, wat ziet ze er zo ‘klein’ uit in da filmpje!!!!
    tot op school!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s