Poppenspel

‘Waar? Ik zie geen krokodil?!’ roept de poppenkastpop.
Terwijl kruipt er aan de buitenkant van de poppenkast een groen beest rond.
De zaal wordt uitzinnig. Er wordt gegild en geroepen, ‘DAAAAAAAAR!’
‘Waar?! Ik zie niks hoor!’
‘DAAAAAAAAAAAR!’

Het was laatavondpoppenkast op school. Alleeja, zeven uur is nu niet per se laat op de avond, maar voor die kinderen is het al nacht als het een beetje donker wordt.
Ik begeef mij met wankele voetjes in het ouderraad-gedoe en organiseer hier en daar al eens een kleinigheid mee. Ik stond daar vrijdag dus voor chipjes in kommetjes te doen en maakte een paar foto’s tijdens de poppenkast terwijl de andere ouders stonden te ‘socializen’…
Mijn introspectieve vaststelling?
Ik ben een watje. Maar echt een watje.
Ik ben al ontroerd als die kinderen beginnen roepen dat ze de krokodil zien. Ik ben ontroerd als ze applaudiseren op het einde. En ik ben ontroerd als ik de meester zie die hen massaal in beweging krijgt met een simpele ‘hooooooooofd….’
Die hoofden, schouders, knieën en tenen werken altijd. Maar toch vind ik dat schoon.
En de meester, die in zijn niet-school-tijd dj is, die doet eigenlijk overal hetzelfde: mensen entertainen, de massa opzwepen, en enthousiasme aanwakkeren. En dat ontroert mij ook.

IMG_0535

IMG_0569

Je ziet dat hij het gewend is he…
IMG_0555

10 reacties

  1. Wooow. Veel kleutermeesters lopen er al niet rond en dees is onmiddellijk een prachtexemplaar 🙂 Cool! En ouderraaddinges zijn best wel fijn. Ook om te integrerendinges in de buurt.

  2. Het is gewoon de periode van de maand. Ik moest overlaatst bleiten omdat de kindjes (300 niet geïnteresseerde jong) zo mooi zongen in de mis voor Kerstmis.

  3. Ik heb dat ook! Mijn ogen schieten dan vol, mijn onderlip bibbert en ik denk “och, snif, toch schoon!”, terwijl ik op zich een nuchter, recht toe recht aan- mens ben.

  4. hehe, ik heb dat ook. Ik krijg tranen in mijn ogen als er kleuters op een podium een gedichtje opzeggen, dan hoeft er niet eens een kleuter van mijn eigen bij te staan. Ik krijg tranen in mijn ogen als ik met een bende kleuters naar een kindertheatervoorstelling ga en ik die kleuterhoofdjes oplettend zie kijken naar het podium. Ik ben een watje, dat is zeker..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.