#Maakboom 2013

Stervende bomen in mijn living, dat is hier afgeschaft. Ik heb het een tweetal jaar gedaan, maar het het was voor mij meer lijden dan gezelligheid. Ik leed mee met de boom.
Daarom gingen we vorig jaar over naar een #maakboom.
Ook dit jaar wilden we er eentje. Die van vorig jaar was ons immers nogal meegevallen.
Maar omdat Tadeusz graag een zo-echt-mogelijke wilde heb ik wel eens wat dieper nagedacht dan vorig jaar.
Ik ben bijlange geen knutselprinses. Ik vind het leuk, maar ik kan het niet zo goed. Ik ben namelijk een luie knutselaar. Het moet makkelijk zijn of anders loopt het mis. Ik kan ook niet goed afwerken. Ik kan niet goed knoopjes leggen, rechtknippen, geduldig zijn. Daarom zijn mijn knutselprojecten altijd op kinderniveau. 🙂

Een halve dag heb ik gezocht naar geschikt karton. Ik wilde namelijk grote stukken. Dat bleek al niet zo evident. Beddenwinkels, zetelwinkels en uiteindelijk een ijskastwinkel. Het werd dus een doos van een reuzenijskast. De doos ging nauwelijks in de auto.

Er werden twee dezelfde kerstbomen op getekend. En uitgesneden. En er werd een snee in gemaakt. Eentje van bovenaf en eentje van onderaf. (Het bleek wel belangrijk om de snee een dikte te geven. Anders schoven de stukken nadien niet mooi in elkaar.)
image

De stukken kregen een kerstboomgroene kleur. Ik had ‘m graag in oranje en gifgroen geschilderd, maar omdat Tadeusz een zo écht mogelijke wilde…
image2

Het geheel werd dan in elkaar geschoven. Beetje wriemelen wel.
image4

Ik had nog ergens wattenbollen liggen. De kinderen kleurden die met stiften. Papa en mama kleurden ook wat mee. En er kwam een ‘luie’ bevestigingsmanier. Gewoon een draadje erdoor prikken en rondom vastmaken.
image3

En vervolgens met punaises in de boom. Simpeler kon ik het niet maken.
Lichtjes erin en voila! Geen kunstwerk, maar wel een kerstboom!

6d970e78681d11e38d350eee0cfdfc58_8

IMG_1445

IMG_1458

IMG_1471

Onze boom werd gemaakt van oud karton. Wattenbollen (waarschijnlijk gebleekt wel) en stift. De boom werd wel met een spuitbus groen gespoten. Die is natuurlijk wel mega milieuonvriendelijk. Da’s een strafpunt. Maar schilderen met de hand dat zag ik niet zitten.
De boom is trouwens niet overal mooi groen gespoten, want tijdens de groenmaakactie hingen mijn kinderen het nogal uit, waardoor ik de actie met een woedeaanval gestaakt heb en hen heb verweten dat ie niet overal even mooi groen was.

Hij ziet er in het echt trouwens wel veel mooier uit dan op de foto.
Inspiratie kwam van abfabulies
En met al dat geknutsel doen we ook ineens mee met de maakboomwedstrijd van maakblog en juffrouw sanseveria!

foto

7 reacties

  1. Ik ben geen fan van kerstbomen, voor mij hoeft hij niet te staan. Maar dit vind ik echt een heel mooi alternatief 🙂 En misschien zelfs nog haalbaar voor iemand zonder knutseltalent 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.